torstai 27. elokuuta 2015

Perillä

Akwaaba!

Täällä ollaan Ghanan auringon alla. Lento oli tiistaina ihan aikataulun mukaan perillä n. puol 7 illalla. Viisumijonossa kesti kuitenkin sen verran kauan, että ulos lentokentältä päästiin vasta puol 9 aikoihin. Tilannette ei myöskään helpottanut se, että laitoin kansainvälisen rokotuskortin matkalaukkuun, enkä käsimatkatavaroihin - sitä kun kysyttiin heti koneesta päästyä. No, nöyryyttävän häpeäpenkillä (varsinaisen jonon vieressä oleva penkki) istumisen ja 5 euron lahjuksen jälkeen matka sai jatkua. Kentän ulkopuolella meitä (minä + toinen suomalaisen vapaaehtoinen Sara) odotti USA:sta kotoisin oleva vapaaehtoinen Tova ja ICYE:n työntekijä Rose. Ensivaikutelma Ghanasta oli tosi samanlainen, kun Keniasta, mutta näin länsimaalaisen silmin Afrikan maat muistuttaa melko pitkälti toisiaan. Ilma oli todella hiostava, mutta ei tukahduttavan kuuma. Aurinko oli jo laskenut (laskee täällä jo 6 jälkeen), joten varsinaista kuvaa kaupungista ei lyhyen taksimatkan aikana ehtinyt saada. Ajettiin siis motelliin, jossa kaikki vapaaehtoiset majoittuu sunnuntaihin saakka.

Keskiviikkona herättiin hyvin nukutun yön jälkeen pirteinä, syötiin aamupalaa ja käytiin ostamassa liittymät puhelimiin. Näitä puhelinliittymiä myyviä kioskeja on melkeinpä joka kulman takana, eikä sellaisen asentaminen ollut vaikeaa. Okei, myönnetään, en ois osannu tätäkään helppoa hommaa yksin, mutta Rosen ja tyttöjen avustuksella sain puhelimen toimimaan. Lukuunottamatta internettiä. Niinpä käveltiin näitä liittyviä myyvän kioskin toimistoon, jossa näppärä asiakaspalvelija sai parilla klikkauksella netin toimimaan. Aamupäivä otettiin rennosti ja odoteltiin muita vapaaehtoisia. 12 aikoihin sitten saapuikin 15 hengen seurue väsyneitä saksalaisia. Meidän huoneeseen majoittui lisäksi 3 saksalaista. Oon yhden meidän huoneessa olevan saksalaisen kanssa samassa prjoketissa, mikä on tosi kiva, koska ainoana vapaaehtoisena oleminen ois ollu vähän orpoa. Varsinainen ohjelma ei vielä keskiviikkona alkanut, joten päivä meni lähinnä syödessä ja muihin tutustuessa.

Tänään, torstaina, ohjelmassa on ilmeisesti kaupungilla käymistä, syömistä ja infon saamista projekteihin liittyen. Sateen mahdollisuus on 50 %, joten saa nähdä, koetaanko ensimmäinen kaatosade. Ghanassa on siis tällä hetkellä sadekausi, joten on hyvin mahdollista, että tullaan kokemaan vielä jokunen muukin sade.

Muita havaintoja:
- Kuu on väärinpäin, ainakin osittan
- Ruoka on tulista
- Vettä juodaan pusseista, eikä pulloista (tai ei tietenkään joka paikassa, mutta ainakin täällä motellissa)
- Tööttäyksillä voi viestiä (pitkä, yhtenäinen tööttäys="väisty tieltä"; 2-3 lyhyttä tööttäystä="tarvitsetko kyytiä?")

Tova and I

Sara and Tova in our room

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti