torstai 3. joulukuuta 2015

Extreme makeover

No ei sentään. Vähän muutosta kuitenkin: ensin päätettiin Hannahin kanssa leikata kuivat latvat pois ja sitten letittää hiukset. Tyydyin ihan omiin hiuksiin, mutta Hannah päätti ottaa askeleen kohti afrikkalaista identiteettiä ja letittää hiukset niin kuin paikalliset tekee. Letitysoperaatio lisäkkeineen tuli yhteensä maksamaan 90 cediä. Kampaaja tais kyllä lisätä hintaan vähän obruniekstraa, koska muut opettajat oli ihan kauhuissaan kuullessaan hinnan. Itse maksoin mun pikkuleteistä 5 cediä, mikä ei kukkaroa onneks hirveesti rasittanut.

Letit näyttää hyvältä, mutta niihin on kuulemma totutteleminen: aluks hiukset tuntui tosi raskailta ja nukkuminen oli vaikeeta kivun takia. Viikkoa myöhemmin tilanne on parempi, mutta hiusten tyvet kutiaa helposti. Hiuksia ei voi pestä, mikä rajoittaa niiden käyttöikää.

Paikallisten hiukset ei usein kasva 10 senttiä pidemmiksi, joten monet naiset turvautuu lisäkkeisiin tai peruukkiin. Letit kieltämättä näyttää hyvältä ja yleensä laitetut hiukset kestää hyväkuntoisina noin 5 viikkoa. Letitetyt hiukset siis helpottaa elämää huomattavasti, joten en ihmettele niiden suosiota. Hannah myös kertoi suhtautumisen oleman vähemmän agressiivista uusien hiusten myötä: kauppiaat ei kisko käsistä yhtä paljon tai huutele perään. Yritystä samaistua kulttuuriin arvostetaan.






2 kommenttia:

  1. Hei Sofia! Matkaasi Ghanaan on ollut mukava seurata tämän blogisi kautta :) On ollut todella mielenkiintoista lukea kokemuksistasi! Itsekin olen jo pitkään haaveillut afrikkaan pääsystä. Eikä se, että päädyin tutustumaan vapaaehtoistyöhön ja sinun blogiisi todellakaan hälventänyt sitä! :D Mutta oikein hyvää jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Moi, tosi kiva kuulla! Afrikassa on kyllä niin paljon nähtävää, että varmasti tuun koluamaan itekki myös muita maita läpi:D Kiitos ja samoin sinne, toivotaan, että sullekin tulee mahdollisuus päästä toteuttamaan unelmia!:)

    VastaaPoista