sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Lauantai

Päätettiin eilen lähteä Hannahin kanssa käymään Kumasin keskustassa. Malito ja Ibrahim kuitenkin tarjoutu tulemaan mukaan, joten trotrossa köröttelyn sijaan mentiin Maliton autolla. Tälle autolle pitääkin omistaa muutama rivi tekstiä, koska se on Malitolle rakas. Niin rakas, että se pestään joka päivä. Eikä tää pesu oo mikään pieni ulkohuuhtelu, vaan koko kaara kuurataan lattiasta kattoon, sisätiloja myöten. Toistan vielä: joka päivä. Mentiin ensiksi ravintolaan, jossa syötiin kanaa ja riisiä. Ruoka oli ihanaa. Eikä yhtään tulista! Syömisen jälkeen mentiin katsomaan koiraa, jonka Malito kovasti halusi saada. Olihan se söpö. Lempeämpi ja kapeampi versio bulldogista. Käytiin vielä toisessa paikassa katsomassa ns. Toy dogeja: niitä pieniä karvapalloja, jotka kieltämättä vähän muistuttaa pehmoleluja. Kovasta hinnasta huolimatta (2000 cediä, n. 500 e) bulldogkoira päätyi meidän mukaan. Tosin kerran se meinas jo hypätä auki olevasta ikkunasta ulos, mutta viime hetkellä saatiin vedettyä se takasin sisään. Käveltiin Maliton ja Ibrahimin asunnolta takas kotiin, jossa kuunneltiin Hannahin kanssa vielä saksalaista musiikkia ja katottiin valokuvia.

Ilta oli hyvä. Kunnes. Olin jo käymässä nukkumaan, kun Naomi pyysi, että tulisin avaamaan portin. Meidän huoneet on siis käytävän varrella, jonka päässä on portti. Portti lukitaan öisin, mutta Naomin piti hakea toiselta puolelta jotain, joten avasin portin. Odoteltiin Adeleiten kanssa Naomia, kun naapuritalon n. 16-vuotias tyttö tuli paikalle pelkkä pitkä t-paita päällä. Yht äkkiä Adeleit alko huutamaan tytölle, ilmeisesti vaatetuksen vuoksi. Kello oli jo päälle 11 ja tyttö oli ilmeisesti vasta tulossa jostakin. Kohta Naomikin oli paikalla ja molemmat huus tytölle yhtä aikaa. Menin takasin huoneeseen, jonne sitten kaikui lyömisen äänet... En saanut selville, mistä jutussa oli kyse, koska naiset puhu twitä, mutta toivon, ettei syynä ollut pelkkä pukeutuminen... Nyt näin ensimmäistä kertaa, että väkivaltaa harrastetaan myös täällä. Väkivalta kurinpitona on jonnekkin viime vuosisadalle jämähtänyt, inhottava rangaistumuoto, jonka toivon loppuvan. Toisaalta se on niin syvälle ihmisten mieleen iskostunut tapa, etten usko sen katoavan vielä hetkeen.

Okei, vaihdetaan aihe johonkin hauskempaan. Toissapäivänä kaksi miestä tuli hyvin vihaisena koululle ja uhkasi lyödä paria poikaa. Ajateltiin Hannahin kanssa, että nyt on kyse jostain vakavasta. Naomi meni selvittämään tilannetta ja sanoi pojille pari ankaraa sanaa. Takaisin tullessa Naomi kuitenkin nauroi ja selitti, että mies oli suoraan sanottuna istunut paskalla jossain puskassa, kun lapset oli alkanut heitellä häntä kivillä. Mies itsekin hymyili jo vähän ja lähti lauhtuneempana pois. Saatiin hyvät naurut!

Päivän plussa: suihku toimii taas! Täällä siis on suihku, mutta siitä ei aiemmin tullut vettä. Tänään pääsin ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon kunnon suihkuun! Vesi oli jääkylmää, mutta autuaallista se oli silti. Ihmiset, arvostakaa suihkujanne!

Malito's car


The restaurant

Herkkuruokaa!

Hannah and Malito

Ibrahim and I (parempaa kuvaa ei ollu...)

"The toy dog"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti