keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Matkalaukun ykköset

Tässä siis lista asioista, joiden mukaan ottamista oon arvostanut eniten viimeisen kuukauden aikana: (eilen tuli kuluneeksi tasan kuukausi Ghanaan tulosta!)

Reppu: Tähän mennessä ollaan tehty vasta yks kunnon reissu, mutta uskon, että lisää on tulossa. Ja reissuilla reppu on erittäin hyvä! Tai no oikeastaan välttämätön. Itelläni on mukana Dakinen ihan normaalikokoinen reppu ja se toimi ainankin yhden yön reissulla tosi hyvin!

Flipflopit: ...tai sandaalit tai läpsyt tai millä nimellä niitä nyt haluaa kutsua, on mun kaikkien aikojen lempikengät! Ja syitä on kaksi: niin helpot ja niin mukavat. Ei hiosta eikä purista. Voin valehtelematta myöntää, että oon kävelly koko viime kuun pelkästään läpsyissä. (koulua lukuun ottamatta, koska siellä läpsyjen käyttö on kielletty)

Meikinpuhdistuslaput: Välillä vettä ei oo saatavilla tai sitä on vähän, joten silloin meikinpuhdistuslaput on ollu pelastus! Enkä siis oo meikannu mitenkään paljon, mutta pelkän puuterinkin poistaminen iholta vaatii yleensä jotain ainetta. Ja näitä voi käyttää tavallisen kosteuspyyhkeen tapaan myös käsien puhdistamiseen! (tai lian poistamiseen vaatteista, testattu on)

Kirjat: Vaikka päivät menee koulussa, on iltasin yleensä vapaa-aikaa. Ja välillä jopa niin paljon, ettei koneellakaan riitä tarpeeksi tekemistä. Sillon on kiva kaivaa kirja esille ja vaan ottaa rennosti! Otin mukaan 7 kirjaa ja silti piti pyytää vanhempia lähettämään lisää, kun pino uhkaa jo loppua... (Otin myös mukaan kirjan, jossa on 650 sudokua, eli ainakin sudokuja riittää)

Shampoo & hoitoaine: Otin mukaan isot pullot TreSemmén shampoota ja hoitoainetta, jotta ei heti tarvis ostaa uusia. Luulenkin, että ne tulee riittämään ainakin melkein koko ajaks. Täältäkin tietysti saa shampoota ja hoitoainetta, mutta ne ei ehkä oo parhaita hennolle, pohjoismaalaiselle hiustyypille. Isojen pullojen lisäks ostin pakkauksen, jossa oli 2 pientä, täytettävää pulloa. Niihin on ollu kätevä lisäillä shampoota aina tarpeen mukaan! (kuivashampoo on ollu hyvä päivinä, kun ei oo päässy/jaksanu mennä suihkuun...)

Makuupussi: Vaikka iltasin on melko kuuma, jossain vaiheessa yötä tulee yleensä vähän kylmä ja sillon on kiva käpertyä makuupussiin. Otin mukaan McKinley- merkkisen pussin, joka painaa vaan 650 g. Se on siis helppo ottaa mukaan lyhemmillekin reissuille. Myös retkityyny on ihan hyvä, vaikka useimmissa paikoissa on hyvät tyynyt jo valmiina! Tyyny on tietysti kiva esim. lentokoneessa/automatkoilla. 

Adapter: Sattuneesta syystä...

Hygieniatarvikkeet: Kaikkea saa myös täältä, mutta on kiva, ettei heti tarvi käydä ostamassa hammastahnaa, särkylääkkeitä yms. perille päästyä! Käsidesissä suosin myös isoa pulloa, josta käsidesiä voi sitten siirtää pienempiin. Käsidesiä kuluu kuitenkin suhteellisen paljon. 

Jatkojohto: Tätä en ite tajunnu ottaa mukaan, mutta käyn varmasti ostamassa jossain vaiheessa, koska mun huoneessa on vaan yks pistorasia. Tää tarkottaa sitä, että pitää aina tehdä valinta puhelimen, läppärin, kameran ja tuulettimen välillä... Pahinta on sillon, kun huone on erittäin kuuma ja kaikista kolmesta elektronisesta laitteesta on akku loppu...

Tässä ekana mieleen tulleet, toivottavasti oli hyötyä tuleville vapaaehtoisille tai ihan muuten vaan matkaaville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti